Fursecuri cu nuci
Când ai poftă de un dulce nepretenţios şi rapid, iată o reţetă de fursecuri.
De ce ai nevoie ca să prepari fursecuri cu nuci:
140 g margarină 140 g făină
70 g zahăr pudră
70 g nuci măcinate
1 lingură rom
coaja de la ½ lămâie
1 praf de sare
50 g ciocolată neagră, de post
Cum prepari fursecuri cu nuci:
Freci margarina spumă cu zahărul, adaugi romul, sare, coaja rasă de la ½ lămâie, apoi nucile combinate cu făina. Amesteci fără să frămânţi. Laşi la rece să se întărească. Întinzi o foaie de ½ cm grosime şi tai din ea diverse forme. Le aşezi în tavă la distanţă una de alta şi coci la foc mic până se rumenesc uşor.
Scoţi tava şi laşi să se răcească puţin. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi stropeşti fursecurile, trecând peste ele cu furculiţa înmuiată în ciocolata moale.