Fursecuri cu unt de arahide şi ciocolată
Untul de arahide este un ingredient foarte sănătos şi săţios. De cele mai multe ori, este consumat simplu, dar poate da o aromă specială prăjiturilor, iar aceste fursecuri sunt exemplul perfect!
280 g făină albă
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă sare
100 g unt nesărat
100 g unt de arahide
50 g zahăr alb
50 g zahăr brun
1 ou mare
1 lingură lapte integral
1 linguriţă esenţă de vanilie
220 g ciocolată neagră
100 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)
Topeşti împreună la foc mic ciocolata şi smântâna pentru frişcă, apoi laşi la răcorit. Acoperi vasul cu folie limentară şi îl dai la frigider peste noapte.
Într-un bol, amesteci făina cu sarea şi bicarbonatul. Mixezi untul la temperatura camerei cu untul de arahide, zahărul brun şi cel alb, până îşi dublează volumul. Adaugi oul, laptele şi esenţa de vanilie şi mixezi până la omogenizare. Încorporezi ingredientele uscate, amesteci cu o spatulă până obţii un aluat omogen, îl înfăşori în folie alimentară şi îl dai la frigider o oră.
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Formezi biluţe din aluat cu diametrul de 2-3 cm, le transferi într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţiu între ele şi dai tava la cuptor 6-8 minute până au căpătat o culoare aurie. Scoţi tava, apeşi uşor cu o lingură în mijlocul fiecărui fursec (chiar dacă va crăpa) şi mai ţii la cuptor încă 2-3 minute până s-au rumenit. Le laşi să se răcească.
Scoţi crema de ciocolată din frigider şi o mixezi 3-4 minute, până devine aerată şi îşi dublează volumul. O pui într-un poş şi ornezi fursecurile.
FOTO Shutterstock