Fursecuri de ovăz cu scorţişoară
Ca desert sau la cafeaua de dimineaţă, fursecurile de ovăz cu scorţişoară sunt o alegere foarte sănătoasă.
De ce ai nevoie ca să prepari fursecuri de ovăz cu scorţişoară:
220 g unt înmuiat
220 g zahăr alb
220 g zahăr brun
2 ouă
1 linguriţă extract de vanilie
2 căni făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă sare
1 linguriţă şi jumătate de scorţişoară măcinată
3 căni (660 g) fulgi de ovăz
Cum prepari fursecuri de ovăz cu scorţişoară:
Într-un castron mediu, amestecă împreună untul, zahărul alb şi cel brun. Sparge ouăle şi adaugă-le unul câte unul, apoi adaugă şi vanilia. Combină făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara; amestecă împreună cu crema şi cu fulgii de ovăz. Acoperă şi pune la frigider cel puţin o oră. Încălzeşte cuptorul al 190 grade C. Unge tava de cuptor. Fă din aluat gogoloaie de mărimea unei nuci şi plasează-le la 3 cm una de alta în tavă. Turteşte fiecare fursec cu o furculiţă mare înmuiată în zahăr. Coace timp de 8-10 minute în cuptorul preîncălzit. Lasă-le să se răcească în tavă timp de 5 minute înainte să le transferi pe un raft unde să se răcească complet.
Sursa: http://allrecipes.com