Fursecuri florentine cu migdale şi ciocolată
Cu toţii avem momente în care vrem să ronţăim ceva dulce. Decât să cumperi de la supermarket, mai bine faci chiar tu aceste delicioase gustări dulci: fursecuri florentine.
Ingrediente
50 g unt
50 g zahăr brun
50 g miere
50 g făină albă
75 g fulgi de migdale
50 g nuci caju crude
1 lingură seminţe dovleac
1 lingură seminţe de susan negru sau alb
coaja rasă de la 1 portocală netratată
150 ciocolată albă sau neagră, după preferinţă
Topeşti untul, zahărul şi mierea la foc mic, într-o cratiţă, amestecând frecvent. Iei de pe foc şi laşi la răcorit. Adaugi făina, fulgii de migdale, nucile caju tocate, seminţele de susan şi cele de dovleac şi coaja rasă de portocală, apoi omogenizezi.
Iei cu o lingură din acest amestec şi pui într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între fursecuri. Coci 10 minute la 180 °C, până devin aurii. Scoţi tava şi laşi la răcit 2-3 minute, ca să le devină ferme şi să le poţi dezlipi de pe hârtia de copt. Repeţi procedura până termini aluatul.
Topeşti ciocolata pe baie de apă şi înmoi florentinele doar pe o parte, apoi le pui la scurs, pe un grătar. La la răcit, până ce ciocolata s-a întărit, apoi dai la frigider 30 de minute.
FOTO Shutterstock