Fursecuri florentine cu migdale şi ciocolată

31 ianuarie 2022   Rețete

Cu toţii avem momente în care vrem să ronţăim ceva dulce. Decât să cumperi de la supermarket, mai bine faci chiar tu aceste delicioase gustări dulci: fursecuri florentine.

Ingrediente

50 g unt 

50 g zahăr brun

50 g miere

50 g făină albă

75 g fulgi de migdale

50 g nuci caju crude

1 lingură seminţe dovleac

1 lingură seminţe de susan negru sau alb

coaja rasă de la 1 portocală netratată

150 ciocolată albă sau neagră, după preferinţă

Topeşti untul, zahărul şi mierea la foc mic, într-o cratiţă, amestecând frecvent. Iei de pe foc şi laşi la răcorit. Adaugi făina, fulgii de migdale, nucile caju tocate, seminţele de susan şi cele de dovleac şi coaja rasă de portocală, apoi omogenizezi.

Iei cu o lingură din acest amestec şi pui într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între fursecuri. Coci 10 minute la 180 °C, până devin aurii. Scoţi tava şi laşi la răcit 2-3 minute, ca să le devină ferme şi să le poţi dezlipi de pe hârtia de copt. Repeţi procedura până termini aluatul.

Topeşti ciocolata pe baie de apă şi înmoi florentinele doar pe o parte, apoi le pui la scurs, pe un grătar. La la răcit, până ce ciocolata s-a întărit, apoi dai la frigider 30 de minute.

FOTO Shutterstock

Mai multe