Fursecuri glazurate pentru Valentine's Day
Fie că serbezi Valentineʼs Day, fie că păstrezi tradiţia românească şi celebrezi Dragobetele, sentimentele sunt mai „dulci“ cu un desert fabulos.
Pentru aluat:
280 g făină albă
120 g unt nesărat
80 g zahăr pudră
1 ou
½ linguriţă praf de copt
1 praf de sare
1 esenţă de vanilie
Pentru glazură:
50 g ciocolată cu lapte
50 g ciocolată albă
Pentru decor:
bomboane asortate
Într-un bol mai mare, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi adaugi oul şi esenţa de vanilie. Mixezi la viteză medie până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi făina, praful de copt şi sarea şi frămânţi până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Formezi o bilă, o înfăşori în folie alimentară şi o dai la congelator 20 de minute.
Ulterior, laşi aluatul 5 minute la temperatura camerei. Întinzi aluatul cu un sucitor, între două foi de hârtie de copt. Foaia obţinută trebuie să aibă o grosime de 3 mm.
Îndepărtezi hârtia de copt şi decupezi fursecurile cu o formă de inimă sau cu orice altă formă preferi. Transferi fursecurile într-o tavă de aragaz tapetată şi le dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C. Le coci 12 minute, până devin aurii, apoi le scoţi şi le laşi la răcorit.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi înmoi fursecurile pe o singură parte. Le decorezi după preferinţă.
FOTO Shutterstock