Fursecuri glazurate pentru Valentine's Day

11 februarie 2022   Rețete

Fie că serbezi Valentineʼs Day, fie că păstrezi tradiţia românească şi celebrezi Dragobetele, sentimentele sunt mai „dulci“ cu un desert fabulos.

Pentru aluat:

280 g făină albă

120 g unt nesărat

80 g zahăr pudră

1 ou

½ linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 esenţă de vanilie

Pentru glazură:

50 g ciocolată cu lapte

50 g ciocolată albă

Pentru decor:

bomboane asortate

Într-un bol mai mare, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi adaugi oul şi esenţa de vanilie. Mixezi la viteză medie până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi făina, praful de copt şi sarea şi frămânţi până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Formezi o bilă, o înfăşori în folie alimentară şi o dai la congelator 20 de minute.

Ulterior, laşi aluatul 5 minute la temperatura camerei. Întinzi aluatul cu un sucitor, între două foi de hârtie de copt. Foaia obţinută trebuie să aibă o grosime de 3 mm.

Îndepărtezi hârtia de copt şi decupezi fursecurile cu o formă de inimă sau cu orice altă formă preferi. Transferi fursecurile într-o tavă de aragaz tapetată şi le dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C. Le coci 12 minute, până devin aurii, apoi le scoţi şi le laşi la răcorit.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi înmoi fursecurile pe o singură parte. Le decorezi după preferinţă.

FOTO Shutterstock

Mai multe