Fursecuri marocane cu migdale (Cornes de Gazelle)

1 noiembrie 2021   Rețete

Cu acest tip de desert nu dai niciodată greş. Atât cei mici, cât şi cei mari vor adora aceste fursecuri!

Ingrediente

250 g făină albă

4 linguri apă de flori de portocal

1 praf de sare

115 g unt nesărat

1 ou

1 lingură miere

3 linguri ulei vegetal

coaja de la ½ de lămâie bio

Pentru umplutură:

300 migdale măcinate

200 g zahăr tos

coaja de la ½ de lămâie

½ linguriţă scorţişoară pudră

1-2 linguri apă de flori de portocal

1 albuş

200 g zahăr pudră, pentru decor

Într-un vas, amesteci făina cu sarea şi untul până obţii o textură nisipoasă. Adaugi oul, mierea, apa de flori de portocal, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Înfăşori bila de aluat în folie alimentară şi laşi la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, apoi formezi în palme batoane de 5-6 cm lungime şi 1 cm grosime. Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, întinzi bila de aluat foarte subţire şi o porţionezi în pătrate cu latura de 6-7 cm (în funcţie de câte batoane de umplutură ai obţinut). Aşezi batonul de umplutură pe aluat, rulezi, apoi sigilezi capetele şi dai formă de semilună. Repeţi procedeul până termini ingredientele.

Transferi fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 15-17 minute sau până când au căpătat o culoare aurie. Le dai prin zahăr pudră cât sunt fierbinţi.

FOTO Shutterstock

Mai multe