Fursecuri marocane cu migdale (Cornes de Gazelle)
Cu acest tip de desert nu dai niciodată greş. Atât cei mici, cât şi cei mari vor adora aceste fursecuri!
Ingrediente
250 g făină albă
4 linguri apă de flori de portocal
1 praf de sare
115 g unt nesărat
1 ou
1 lingură miere
3 linguri ulei vegetal
coaja de la ½ de lămâie bio
Pentru umplutură:
300 migdale măcinate
200 g zahăr tos
coaja de la ½ de lămâie
½ linguriţă scorţişoară pudră
1-2 linguri apă de flori de portocal
1 albuş
200 g zahăr pudră, pentru decor
Într-un vas, amesteci făina cu sarea şi untul până obţii o textură nisipoasă. Adaugi oul, mierea, apa de flori de portocal, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Înfăşori bila de aluat în folie alimentară şi laşi la rece 30 de minute.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, apoi formezi în palme batoane de 5-6 cm lungime şi 1 cm grosime. Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, întinzi bila de aluat foarte subţire şi o porţionezi în pătrate cu latura de 6-7 cm (în funcţie de câte batoane de umplutură ai obţinut). Aşezi batonul de umplutură pe aluat, rulezi, apoi sigilezi capetele şi dai formă de semilună. Repeţi procedeul până termini ingredientele.
Transferi fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 15-17 minute sau până când au căpătat o culoare aurie. Le dai prin zahăr pudră cât sunt fierbinţi.
FOTO Shutterstock