Găluşte de cartofi cu mazăre şi afumătură la cuptor

10 iunie 2015   Rețete

Începutul verii înseamnă cu siguranţă tarabe pline cu fructe şi legume proaspete. Ca să împuşti doi iepuri dintr-un foc, adică să profiţi de două noi legume noi, de sezon, prepară aceste găluşte de cartofi cu mazăre şi afumătură la cuptor. Vei fi răsfăţatul unui fel de mâncare cu multe gusturi şi arome îmbinate perfect în acest fel de mâncare.

Găluşte de cartofi cu mazăre şi afumătură la cuptor - Ingrediente

400 g cartofi 2 gălbenuşuri 5 linguri făină 2 morcovi 1 ceapă 400 g pastramă afumată 50 g unt 250 ml supă 2 ouă 4 linguri lapte 250 g mazăre proaspătă 100 g brânză de oi rasă sare

Găluşte de cartofi cu mazăre şi afumătură la cuptor - Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă cu un praf de sare. Se scurg, se lasă să se răcească, se curăţă şi se trec prin presa de cartofi sau prin maşina de tocat. Se adaugă gălbenuşurile, sare, după gust, trei linguri de făină şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi se taie bucăţi cam cât un deget de mari, apoi se rulează în palmă până capătă forma unei găluşte lunguieţe. Se fierb în apă clocotită cu sare până se ridică la suprafaţă, după care se scot pe prosoape absorbante.

Morcovii se spală, se taie bucăţi mici, se fierb în apă cu un praf de sare 5 minute, după care se scurg. Ceapa se taie mărunt, iar pastrama afumată bucăţi. Se căleşte ceapa în untul topit şi se adaugă o lingură de făină. Se toarnă supa, amestecând continuu, şi se lasă pe foc 15 minute. Se opreşte focul, se adaugă ouăle amestecate cu laptele, brânza rasă şi se amestecă bine. Se unge şi se tapetează un vas, se adaugă carnea afumată, morcovii, mazărea şi se toarnă sosul. Se pun deasupra găluşte şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru

20-30 de minute. Poftă bună! Ai făcut cea mai bună mâncare de găluşte de artofi cu mazăre şi afumătură la cuptor.

Mai multe