Ghiveci cu legume şi brânză
Legumele sunt un deliciu în orice sezon, asa că o porţie de ghiveci cu legume şi brânză trebuie să fie pe lista ta la următoarea masă.
De ce ai nevoie pentru a pregăti ghiveci cu legume şi branză
1 ceapă medie
2 căţei de usturoi, pisaţi
1 lingură ulei de măsline
1 dovlecel
1 cartof mare
1 roşie
Sare după gust
Piper după gust
250 g de brânză
1 legătură de pătrunjel
Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Taie ceapa în felii subţiri şi pisează bine usturoiul. Amestecă-le într-o tigaie cu uleiul de măsline şi căleşte-le aproximativ 5 minute.
Taie legumele rondele, având grijă ca feliile de cartof să nu fie foarte groase. Aşează-le una lângă alta vertical, pe tavă, deasupra căreia poţi pune o hârtie de copt. Asezonează după gust cu sare şi piper. Acoperă recipientul cu o folie şi lasă-l în cuptor 30 de minute. Îndepărtează folia şi rade deasupra brânza, gătind ghiveciul fără folie încă 15 minute sau până când brânza prinde o culoare aurie. La final, toacă pătrunjelul şi adaugă-l deasupra, pentru mai mult gust.
Sursa: https://www.budgetbytes.com