Ghiveci de legume cu carne de porc
Avem aşa: nişte mazăre nouă, nişte linte, o bucată de carne şi nişte bulion. Nu te uita lung ca şi cum nu ştii ce să faci cu ele, pentru că noi avem o idee la îndemână pentru tine: ghiveci de legume cu carne de porc. Evident că poţi înlocui carnea de porc cu cea de pui ori de curcan.
Ghiveci de legume cu carne de porc - Ingrediente
300 g carne de porc 200 g mazăre 300 g linte fiartă 1 morcov mare 50 ml suc de roşii 2 linguri pastă de roşii 1 ceapă potrivită pătrunjel verde 2-3 linguri ulei sare piper
Ghiveci de legume cu carne de porc - Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt şi morcovul felii, se călesc împreună în uleiul bine încins până se înmoaie. Se adaugă carnea porţionată, puţină sare şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ
10 minute. Se adaugă lintea fiartă, mazărea, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până când carnea, mazărea şi morcovul sunt bine pătrunse. Se adaugă pasta de roşii diluată cu sucul de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă 5-6 minute. Ghiveciul de legume cu carne de porc se serveşte cald.