Ghiveci de legume, reţetă de post

20 iunie 2017   Rețete

Când nu mai ştii ce să găteşti de post, această reţetă simplă de ghiveci de legume te va scoate din impas. Simplz şi rapid de preparat, ghiveciul este plin de savoare.

Ingrediente

3 cepe 4 cartofi 4 morcovi 3 dovlecei 2 vinete 1 conopidă 5 roşii moi 5-6 căţei de usturoi 4 ciuperci feliate 3 linguri ulei sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi legumele şi le tai rondele, iar ceapa solzişori. Tai usturoiul mărunt. Vinetele şi dovleceii îi speli bine, apoi îi faci tot rondele. Conopida o rupi bucheţele. Dai roşiile prin răzătoare. Torni uleiul într-o cratiţă şi aşezi toate legumele, dai cu sare şi piper, amesteci uşor şi le dai la cuptorul încins. Nu este nevoie de apă pentru că-şi vor lăsa ele lichid. Din când în când, scoţi oala şi o mişti stânga, dreapta. Nu amesteci cu lingura, să nu rupi legumele.

Când intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scoţi şi presari pătrunjelul.

Mai multe