Gogoșari în oțet
Gogoșarii în oțet au un gust dulce-acrișor și sunt crocanți, fiind perfecți ca garnitură lângă fripturi, cartofi sau mâncăruri de sărbători.
Ingrediente
2 kg gogoşari
1 litru apă
500 ml oțet de vin alb
200 g zahăr
2 linguri sare grunjoasă
8 căței de usturoi
2 frunze de dafin
1 lingură boabe de piper negru
1 linguriță semințe de muştar
Mod de preparare
Speli gogoșarii, îi cureți de semințe și îi tai fâșii sau bucăți mai mari.
Într-o oală, pui apa, oțetul, zahărul, sarea, piperul, muștarul și frunzele de dafin. Lași să fiarbă 5 minute.
Așezi gogoșarii în borcane sterilizate, intercalând usturoiul tăiat felii. Torni marinata fierbinte peste ardei, până sunt complet acoperiți. Închizi borcanele ermetic.
Fierbi borcanele într-o oală cu apă 15–20 de minute din momentul în care începe să clocotească. După ce se răcesc, le depozitezi în cămară.