Gogoșari în oțet

22 octombrie 2025   Rețete

Gogoșarii în oțet au un gust dulce-acrișor și sunt crocanți, fiind perfecți ca garnitură lângă fripturi, cartofi sau mâncăruri de sărbători.

Ingrediente

2 kg gogoşari

1 litru apă

500 ml oțet de vin alb

200 g zahăr

2 linguri sare grunjoasă

8 căței de usturoi

2 frunze de dafin

1 lingură boabe de piper negru

1 linguriță semințe de muştar

Mod de preparare

Speli gogoșarii, îi cureți de semințe și îi tai fâșii sau bucăți mai mari.

Într-o oală, pui apa, oțetul, zahărul, sarea, piperul, muștarul și frunzele de dafin. Lași să fiarbă 5 minute.

Așezi gogoșarii în borcane sterilizate, intercalând usturoiul tăiat felii. Torni marinata fierbinte peste ardei, până sunt complet acoperiți. Închizi borcanele ermetic.

Fierbi borcanele într-o oală cu apă 15–20 de minute din momentul în care începe să clocotească. După ce se răcesc, le depozitezi în cămară.

Mai multe