Gogoşele
Nişte gogoşele parfumate, calde şi pudrate cu zahăr pot transforma o duminică banală, într-una de neuitat cu familia.
Ingrediente
2oo g făină 70 g zahăr 1 praf de sare 150 ml lapte 1 ou 2 mere 2 linguri zahăr pudră scorţişoară măcinată ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Cerni făina, adaugi zahărul, praful de sare, oul, laptele şi amesteci bine, până se obţine un aluat consistent, dar moale.
Cureţi merele de coajă, scobeşti cu grijă la mijloc, pentru a scoate căsuţa seminţelor, şi le dai pe răzătoare.
Amesteci merele rase cu aluat şi cu scorţişoară şi faci gogoşele mici. Cu un pahar le îndepărtezi mijlocul (le poţi lăsa şi întregi). Prăjeşte-le pe ambele părţi în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de ulei. Pudrezi aceste gogosele cu zahăr şi le serveşti calde.
sursa foto: Fotolia