Gogoşi pufoase de post

23 martie 2020   Rețete

Chiar dacă ţii pot, chiar dacă nu, aceste gogoşi pufoase, uşoare, bine rumenite, pudrate cu zahăr şi ornate cu dulceaţă vor deveni rapid preferatele tale.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 80 ml ulei 
  • 200 ml apă 
  • 20 g drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată)
  • ½ lingurită sare 
  • 3 linguri zahăr tos
  • coaja rasă de la 1 lămâie bio
  • ulei, pentru prăjit
  • 1 borcan dulceaţă de vişine sau după preferinţă
  • zahăr pudră, pentru decor 

Într-un vas, amesteci făina, drojdia dizolvată în în apa călduţă, zahărul tos, sarea şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi şi încorporezi treptat uleiul. Laşi la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.

Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi coca într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi foloseşti un pahar pentru a tăia aluatul. După ce ai decupat gogoşile, le laşi din nou la dospit 15 minute, pe suprafaţa de lucru, înainte de a le pune la prăjit. 

Prăjeşti gogoşile în baie de ulei, având grijă să nu aglomerezi tigaia. Le laşi câte 2 minute pe fiecare parte, până ce capătă o culoare aurie.

Le scoţi pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei. Le serveşti decorate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă de vişine. 

FOTO: Shutterstock

Mai multe