Gogoşi pufoase răsucite

14 august 2018   Rețete

Cine nu iubeşte gogoşile? Dulci, pufoase, simple sau cu diverse umpluturi, sunt desertul ideal în orice perioadă.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a face gogoşi răsucite: 450 g făină 2 linguri unt 1 pliculeţ drojdie uscată 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 ou un praf sare Topeşte untul şi combină-l cu laptele, sarea şi zahărul. Adaugă drojdia şi oul, amestecă şi lasă deoparte pentru 5-10 minute. Combină ingredientele lichide cu făina şi frământă până când obţii un aluat fîn şi nelipicios. Lasă aluatul la crescut pentru minim o oră, până când se dublează compoziţia. Odată crescut, frământă bine aluatul din nou şi lasă-l la crescut iar pentru o oră. După ce aluatul a crescut a doua oară, frământă-l din nou şi împarte-l în 16 bucăţi. Rulează fiecare bucată pe blat, folosind palmele, până se alungesc încât să măsoare 15-20 cm. Ţinând de un capăt, răsuceşte celelalt capăt că pe o sfoară. Ridică fiecare bucată de aluat astfel alungită din centru şi răsuceşte cele două segmente cât mai bine, lipindu-le la capăt. Lasă gogoşile răsucite la crescut pentru 30 de minute, iar la jumătatea intervalului roteşte-le pe partea opusă, încât să crească uniform. Prăjeşte gogoşile răsucite în ulei încins, la foc mic-mediu, până când se rumenesc bine pe toate părţile. Scurge-le şi scoate-le într-un amestec de zahăr pudra sau zahăr fîn, combinat cu scorţişoară după gust.

Sursa: retetepractice.

retetepractice.

Mai multe