Gogoşi vieneze. Reţeta cea mai simplă
Gogoşile vieneze sunt acel desert care ne atrage de fiecare dată. Adevărul este că nu cunosc pe nimeni căruia să nu-i placă gogoşile, mai ales atunci când miurosul îmbie de la distanţă. Pentru că ni s-a făcut poftă ne-am gândit să preparăm azi gogoşi vieneze, o reţetă simplă, pe gustul oricui.
Gogoşi vieneze - Ingrediente
250 g unt 250 g zahăr 250 g făină 3 ouă întregi plus 2 albuşuri sare răzătură de lămâie 100 g stafide nuci tocate zahăr vanilat
Gogoşi vieneze - Mod de preparare
Prepari crema din untul moale, zahăr pus în porţii mici, ouă întregi încorporate repede, un praf de sare, răzătură de lămâie şi făina pusă în ploaie.
Amesteci ingredientele cu lingura de lemn, învârtind într-un singur sens. Pui în aluat nuci tocate şi stafide spălate şi scurse.
Iei porţii mici din aluat cu lingura şi le pui într-o tavă neunsă. Le ungi cu albuş bătut şi le coci 30 de minute la foc potrivit. Le serveşti calde sau reci, pudrate cu zahăr vanilat.
Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac