Granita cu pepene roşu şi mentă

31 iulie 2019   Rețete

Pregăteşte acest desert italian la o zi de grătar în curte, un picnic sau atunci când se adună toată familia la masă. Este un desert ideal pentru zilele de vară, este foarte sănătos şi se face super rapid.

Ingrediente:

200 g zahăr 3 bucheţele mentă 1,6 kg pepene roşu Mentă pentru garnisit

Mod de preparare:

Combină zahărul cu 500 de ml de apă într-o cratiţă şi amestecă la foc mic fără să fierbi, până zahărul se dizolvă. Fierbe siropul, pune frunzele de mentă, redu focul şi mai fierbe 5 minute. Între timp, pune pepenele într-un robot de bucătărie şi fă-l piure. Adaugă siropul şi pune totul într-o tavă la congelator, acoprită. Lasă 3 ore la conelator apoi folosind o furculiţă zdrobeşte amestecul apoi serveşte. 

Mai multe