Gratin de căpşuni

6 iunie 2015   Rețete

Aşa-i că vă întâlniţi mai rar cu o astfel de reţetă? Noi am încercat pentru prima dată şi suntem absolut încântaţi de rezultat. Dacă vrei un desert de care să se bucure toată lumea şi să nu mai rămână nici o bucăţică în farfurie, tocmai l-ai descoperit.

Ingrediente

Pentru blat 500 g căpşuni 3 linguri zahăr tos 250 g brânză de vaci 50 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 4 gălbenuşuri 1 lingură unt 150 ml smântână

Mod de preparare

Se spală căpşunile şi se taie în jumătăţi. Se pun într-un vas termorezistent mai mic uns cu unt şi se presară cu zahărul tos. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul pudră, cu zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se adaugă smântâna şi se amestecă uşor. Se toarnă crema de brânză peste căpşuni şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 20 de minute. Se serveşte fierbinte, decorat cu căpşuni.

Mai multe