Guguluf cu ciocolată

21 decembrie 2021   Rețete

Sărbătorile de iarnă sunt acea perioadă în care toate drumurile duc acasă. Aşadar, este ocazia perfectă să îi răsfăţăm pe cei dragi cu bucate alese. Şi, ca întotdeauna, desertul este cel mai aşteptat moment al mesei!

Ingrediente

Pentru guguluf:

220 g unt

50 g cacao

120 g iaurt grecesc (5% grăsime)

250 g făină

200 ml lapte

120 g zahăr

2 ouă

1 plic praf de copt

1 praf de sare

1 esenţă de vanilie

Pentru glazură:

100 g ciocolată cu lapte

100 ml frişcă lichidă

Tapetezi o formă de guguluf şi încingi cuptorul la 170 °C. Combini untul cu cacaua, zahărul, laptele şi sarea şi le aşezi pe foc mic, amestecând constant până se omogenizează. Dai deoparte şi laşi la răcorit.  Amesteci făina cu praful de copt, încorporezi jumătate din ea în compoziţia de cacao şi amesteci, apoi adaugi restul.

Pui ouăle, unul câte unul, apoi iaurtul şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor 40-45 de minute, până trece testul scobitorii. Laşi guguluful să se răcorească 15 minute înainte să-l scoţi din tavă.

Pentru glazură, topeşti ciocolata împreună cu frişca, amesteci şi laşi să ajungă la temperatura camerei. Pui glazura peste prăjitură şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

Mai multe