Hashbrowns- chiftele rumenite din cartofi
Americanii le consumă la micul dejun, iar multe fast food-uri au aşa numiţii hashbrowns, care sunt de fapt un amestec de cartofi răzuiţi, prăjiţi bine, care se servesc cu ketchup. Îţi vom arăta cum să faci acest preparat pe care îl poţi servi fie la micul dejun, alături de o omletă, fie ca aperitive.
Ingrediente pentru hashbrowns:
2 cartofi mari
1/2 ceapă tocată mărunt
60 g făină
1 ou
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mare. Clăteşte-i până sunt spălaţi de amidon şi pune-i într-un bol, peste care adaugă făina, ceapa tocată mărunt şi oul. Amestecă totul bine şi încinge o tigaie la foc potrivit cu ulei suficient cât să acopere chifteluţele de cartofi.
Când uleiul s-a încins, formează dreptunghiuri din cartofi şi dă fiecare dreptunghi prin făina combinată cu sare şi piper. Pune chifteluţele la prăjit şi lasă-le cam 5 minute pe fiecare parte. Scoate hashbrowns pe un şervet de bucătărie şi lasă acolo până tot uleiul este absorbit. Serveşte-i cu ketchup.