Hotdog cu varză murată şi muştar de casă

14 martie 2022   Rețete

Dacă îţi place mâncarea stradală, o poţi prepara la tine acasă, din ingrediente sănătoase. Iată cum poţi face uşor şi rapid un hotdog clasic, exact ca la New York.

Ingrediente

4 cârnaţi bavarezi sau crenvurşti

4 demibaghete

200 g varză murată

2 castraveţi cornişon muraţi, opţional

1 legătură ceapă verde

ketchup, după gust

maioneză, după gust

Pentru muştar

2 linguri boabe muştar negre

2 linguri boabe muştar galbene

60 ml vin alb sec

60 ml oţet din vin alb

1 linguriţă zahăr 

1 praf de sare

1 praf de piper negru măcinat

Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru muştarul de casă, acoperi cu o folie de bucătărie şi dai deoparte la frigider minimum 8oreh. Ulterior, pui totul în blender şi mixezi 3-4 minute până obţii o textură cremoasă.

Tai fideluţă varza murată şi feliezi castraveciorii. Frigi cârnaţii într-o tigaie de tip grill sau fierbi crenvurştii. Tai demibaghetele pe lung, le ungi cu dressingul de muştar, aranjezi cârnaţii, pui un strat de varză murată, felii de castraveţi muraţi, ketchup, maioneză şi îi decorezi cu ceapă verde tocată mărunt.

FOTO Shutterstock

Mai multe