Iahnie cu cârnaţi

22 septembrie 2014   Rețete

Dacă vrei să-ţi aduci aminte de gustul mâncării ca acasă, prepară pentru cei dragi o porţie de iahnie cu cârnaţi.

Ce ai nevoie

› 500 g boabe de fasole › 2 cepe potrivite › 2 morcovi › 1 rădăcină de pătrunjel › 1 păstârnac › 1 ţelină mică › 250 g cârnaţi afumaţi › 4 linguri pastă de roşii › cimbru › 1 ardei iute roşu › sare › piper

Se alege fasolea, se spală în mai multe ape reci, apoi se acoperă cu apă şi se lasă să dea în clocot câteva

minute. Se strecoară, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute.

Se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina tăiate cubuleţe mici. Dacă este

cazul, se mai adaugă apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 30 de minute, până când toate legumele sunt bine pătrunse.

Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, cimbru, sare, piper, după gust, pasta de roşii subţiată cu puţină apă şi cârnaţii tăiaţi bucăţi. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute. Se serveşte caldă, cu pâine proaspătă şi murături.

Mai multe