Icre de casă cu pesmet şi ceapă
Nu sunt mulţi cei care poftesc şi salivează după icre. Însă suntem siguri că după ce veţi mânca din aceste icre de casă cu pesmet şi ceapă preparate întocmai după reţeta noastră, vă veţi gândi mult timp la ele şi veţi saliva ori de câte ori vă veţi aduce aminte de gustul lor.
Icre de casă cu pesmet şi ceapă - Ingrediente
300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie 50 g pesmet apă minerală pâine prăjită
Icre de casă cu pesmet şi ceapă - Mod de preparare
Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 de ore. Le amesteci cu o lingură de lemn, picurând ulei puţin câte puţin. Omogenizezi rapid ca să nu se strângă uleiul într-un loc. După ce s-au albit poţi băga mixerul şi de-acum poţi turna ceva mai mult ulei. Stropeşti din când în când cu câte 1-2 picături de apă minerală. Presari pesmetul şi încorporezi în icre, turnând din când în când ulei şi amestecând încontinuu. La final, adaugi zeamă de lămâie, în funcţie de cât le vrei de acre, mixând continuu. Le serveşti cu ceapă tăiată mărunt, cu feliuţe de măsline şi cu pâine prăjită. Gata! Ai preparat cele mai bune icre de casă cu pesmet şi ceapă.
sursa foto: ophelia1983.blogspot.com