Îngheţată de casă cu portocale
Deja e cald afară şi o limonadă sau o socată rece nu îţi este de ajuns pentru a te răcori şi a te simţi răsfăţat în acelaşi timp. Aşa că noi îţi venim în ajutor cu cea mai bună idee: o îngheţată de casă cu portocale, o reţetă împrumutată de la o doamnă din Bucureşti care a vrut să ne împărtăşească secretul ei şi nouă.
Îngheţată de casă cu portocale - Ingrediente
500 ml lapte 8 gălbenuşuri 300 g zahăr 500 g frişcă lichidă 1 esenţă de portocală 2 portocale 1 tub frişcă
Îngheţată de casă cu portocale - Cum se prepară
Mai întâi se pune laptele la fiert şi se introduc în congelator vasele individuale (sau unul mai mare) în care urmează să se pună îngheţata. Gălbenuşurile se mixează spumă cu zahărul şi cu esenţa de portocală până îşi schimbă culoarea (se albesc). Când laptele a dat în clocot, se adaugă treptat peste compoziţia de gălbenuşuri, mixând continuu. Se lasă să se răcească bine. După ce s-a răcit, se încorporează uşor frişca lichidă bătută. Se curăţă clementinele de coajă, se desfac felii şi se curăţă de pieliţe. Se pun felii de portocale pe marginile pentru servit, se toarnă amestecul şi se introduc din nou la congelator pentru 4-5 ore. Înainte de a servi îngheţata de casă cu portocale, se lasă vasele 10 minute la temperatura camerei, se răstoarnă pe farfurioare şi se ornează cu frişcă din tub şi cu coajă rasă de clementine.