Îngheţată de ciocolată
31 iulie 2014
Rețete
Simţi câteodată că până şi asfaltul se topeşte şi nimic nu ar putea să te răcorească în mijlocul caniculei. Îţi propunem o varinată care sigur te va face să uiţi de căldura sufocantă: îngheţata de ciocolată.
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii
Ingrediente
8 ouă
200 ml lapte
400 ml frişcă
150 g zahăr
20 g ciocolată neagră
40 g cacao
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul şi laptele pe baie de aburi până se îngroaşă. Topeşti ciocolata împreună cu cacaua în 100 ml de frişcă, o adaugi peste ouă, amesteci bine şi laşi deoparte. Când s-a mai
răcit, încorporezi restul de frişcă şi omogenizezi.
Dai îngheţata la congelator, iar în primele 4 ore o amesteci foarte bine din 15 în 15 minute pentru a sparge cristalele de gheaţă.
sursa foto: StockFood