Îngheţată de piersici
Dacă în Florida, SUA, se găseşte îngheţata cu cheeseburger, în Tokyo este cunoscută cea cu ramen (supă japoneză cu tăiţei). Totodată, faimoasă este şi o gelaterie din New York unde doritorii pot gusta sortimente de îngheţată aparte: hrean, somon afumat, bere ori humus.
Ingrediente 5 piersici bine coapte 400 g iaurt gras 4 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 2 piersici tăiate, opţional
Mod de preparare
Descojeşti piersicile, le îndepărtezi sâmburii şi le pasezi cu o furculiţă. Combini iaurtul cu zahărul şi amesteci până se dizolvă. Adaugi piureul de piersici şi zahărul vanilat şi torni compoziţia în formă.
O dai la congelator câteva ore şi amesteci cu o furculiţă din când în când, în primele 3 ore, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. O serveşti ca atare sau în jumătăţi de piersică scobite, însoţită de fructele preferate. Decorezi după imaginaţie.