Îngheţată de piersici

25 august 2016   Rețete

Dacă în Florida, SUA, se găseşte îngheţata cu cheeseburger, în Tokyo este cunoscută cea cu ramen (supă japoneză cu tăiţei). Totodată, faimoasă este şi o gelaterie din New York unde doritorii pot gusta sortimente de îngheţată aparte: hrean, somon afumat, bere ori humus.

Ingrediente 5 piersici bine coapte 400 g iaurt gras 4 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 2 piersici tăiate, opţional

Mod de preparare

Descojeşti piersicile, le îndepărtezi sâmburii şi le pasezi cu o furculiţă. Combini iaurtul cu zahărul şi amesteci până se dizolvă. Adaugi piureul de piersici şi zahărul vanilat şi torni compoziţia în formă.

O dai la congelator câteva ore şi amesteci cu o furculiţă din când în când, în primele 3 ore, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. O serveşti ca atare sau în jumătăţi de piersică scobite, însoţită de fructele preferate. Decorezi după imaginaţie.

Mai multe