Îngheţată de post pe băţ
Având în vedere că e cald şi o îngheţată e binevenită, vestea bună e că această reţetă este de post.
De ce ai nevoie ca să faci îngheţată de post pe băţ:
1 cană caju crud
lapte de cocos gras
curmale fără
2 linguriţe extract de vanilie
vârf de cuţit de
cafea proaspătă
225 g ciocolată neagră de post, topită
Cum prepari îngheţată de post pe băţ:
Fierbi apă într-o crăticioară. Adaugi nucile caju şi le laşi să stea la înmuiat între 15 minute şi 2 ore. Le scurgi.
Într-un blender sau robot de bucătărie combini nucile caju, laptele de cocos, curmalele, vanilia, sarea şi 2 linguri cu cafea. Blenduieşti până obţii consistenţa unei băuturi de tip smoothie groasă.
Împarţi în mod egal restul de cafea în 7-8 forme de îngheţată pe băţ. Pui cu lingura amestecul de nuci caju peste cafea, introduci beţele, acoperi şi pui la congelator până se întăresc, circa 4 ore. Pentru a le scoate din formele de îngheţată, treci rapid forma pe sub jet de apă fierbinte 10 secunde şi apoi le tragi afară. Scufunzi fiecare îngheţată pe băţ în ciocolată. Le ţii la rece în congelator.