Jambon pe varză roşie cu măr

18 septembrie 2019   Rețete

Ştiai că varza roşie este mult benefică pentru consum decât varza albă? Conţine mai multe vitamine, iar pigmenţii care îi dau culoarea roşie-violacee sunt un adevărat inamic al infecţiilor. Este bogată în antioxidanţi, astfel că poate preveni răcelile, infecţiile bronşice şi pulmonare. Totodată, conţine o cantitate mare de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar. Încearcă şi tu această reţetă deosebită!

  • 1 rasol de porc cu os şi şorici (1,5 kg)
  • 3 linguri muştar cu boabe 
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper

Pentru varza călită

  • 1 kg varză roşie
  • 3 mere
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper

Speli rasolul de porc şi îl fierbi în apă cu puţină sare până e gătit pe jumătate. Îl laşi la răcit, apoi îl ungi cu o pastă făcută din muştar cu boabe, miere, sare şi piper.

Îl pui la cuptor într-o tavă cu puţină apă, la foc mic şi îl laşi până se coace lent şi se rumeneşte frumos.

Cureţi varza, o tai fin şi o pui la călit în ulei încins. Când e pe jumătate făcută, adaugi merele rase, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi fierbi până scade toată zeama. Serveşti jambonul cu varza roşie călită.

FOTO: Shutterstock

Mai multe