Koulourakia, cornuri greceşti cu unt
Seamănă cu mucenicii noştri, aşa că poţi încerca şi ceva puţin diferit de bucătăria noastră!
De ce ai nevoie ca să faci Koulourakia, cornuri greceşti cu unt:
350g unt nesărat
250g zahăr pudră
4 ouă
2 linguri zeamă de portocală
2 linguri esenţă de vanilie
3/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1 1/2 linguriţă praf de copt
650 g făină
Cum prepari Koulourakia, cornuri greceşti cu unt:
Freacă untul bine într-un castron mare, adaugă zahărul şi continuă încă circa 5 minute. Adaugă două ouă şi bate până s-au amestecat. Adaugă zeama de portocală şi esenţa de vanilie. Într-un alt castron combină praful de copt şi bicarbonatul de sodiu cu circa 125 g de făină şi amestecă încet cu amestecul de unt.
Adaugă restul de făină treptat. Rulează bucăţi de aluat în porţii lungi, de forma şarpelui, pliază-le pe jumătate şi răsuceşte-le. Pune-le într-o tavă de copt unsă. Bate celelalte 2 ouă într-un bol mic. Unge koulourakia din tavă cu ouăle şi dă-le la cuptor 25 minute la 180 grade C, până se rumenesc.
Sursa: http://allrecipes.co.uk