Lasagna cu carne
Chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“ ţi-a pregătit o delioasă reţetă de lasagna cu carne, regina bucătăriei italiene.
Ingrediente
25 foi lasagna 15 g parmezan 150 g mozzarella
Pentru sosul Bechamel
60 g unt
100 g făină
1 l lapte
sare
nucşoară
Pentru sosul bolognez
50 g ceapă, tăiată mărunt
10 g usturoi zdrobit
1 morcov ras
200 g carne vită tocată
200 g carne porc tocată
15 g busuioc
sare
piper
1 kg roşii în bulion
ulei
500 ml supă vită
Mod de preparare lasagna cu carne
Pentru sosul bolognez căleşti, în ulei încins, ceapa, morcovul şi usturoiul, amesteci şi laşi până se înmoaie şi adaugi carnea tocată. O laşi până se rumeneşte, amestecând continuu. Pui pe rând restul ingredientelor şi laşi la fiert. După ce s-au fiert ingredientele opreşti focul şi laşi deoparte.
Pentru sosul Bechamel pui untul la topit într-un vas, apoi adaugi făina, laptele sarea şi nucşoara şi amesteci până când se îngroaşă sosul, amestecând continuu. Dai deoparte.
Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Într-un vas aşezi foi de lasagna, apoi sos Bechamel, sos bolognez şi parmezan ras. Porocedezi în acest fel până termini ingredientele şi, la final, presari mozzarella. Dai lasagna cu carne la cuptor şi ţii până se gratinează.
foto: Dorin Constanda