Lipie Manakish
Lipia Manakish este un preparat tradițional din bucătăria orientală, similar unei pizza subțiri.
Ingrediente
240 ml apă călduță
1 linguriță zahăr
350 g făină
1 linguriță sare
2½ lingurițe drojdie uscată
2 linguri ulei de măsline
mărar proaspăt
Mod de preparare
Într-un castron, combini apa cu zahărul și drojdia și dai deoparte până ce începe să facă spumă. Într-un bol mare, combini făina cu sarea, adaugi uleiul de măsline și frămânți. Adaugi drojdia stinsă și apa, și continui să frămânți până obții un aluat moale.
Muți aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină și continui să frămânți încă 10 minute. Îl muți într-un bol, îl acoperi cu folie de bucătărie sau cu un prosop și îl lași într-un loc cald la crescut 1 oră sau până când își dublează volumul.
Când aluatul a crescut, îl pui din nou pe blatul de lucru cu puțină făină și îl mai frămânți câteva minute.
Împarți aluatul în 6-8 bile egale pe care le întinzi sub formă de lipii, le așezi, pe rând, într-o tavă în care ai pus hârtie de copt și le dai la cuptor aproximativ 10 minute sau până ce încep să se rumenească. Repeți procesul până ce coci toate lipiile. După ce le scoți din cuptor, le presari mărar proaspăt tocat deasupra. Se mai pot prepara cu brânză, carne tocată sau zatar.