Mămăliguţă cu ciuperci

9 octombrie 2017   Rețete

Mămăliguţa cu ciuperci este foarte gustoasă caldă, servită alături de o salată de toamnă.

Ingrediente

450 g ciuperci mici, tăiate pe jumătate ulei 2 linguri unt 2 linguri cimbru 2 căţei de usturoi, pisaţi 150 g mălai 700 ml apă 100 g caşcaval ras oregano, după gust sare piper

Cum prepari mămăliguţa cu ciuperci

Într-o tigaie, căleşti ciupercile în puţin ulei, până îşi schimbă culoarea. Le transferi într-un bol şi le amesteci cu usturoiul, untul şi cimbrul. Comibini făina de mălai cu apa şi oregano, într-un vas mai mare.

Amesteci, la foc mediu, până începe să se îngroaşe, în jur de 25 de minute. Încorporezi jumătate din cantitatea de caşcaval. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Răstorni mămăliga pe un tocător de lemn, apoi pui peste ea ciupercile şi restul de caşcaval. Dai la cuptorul încins, 4-5 minute, până ce caşcavalul se topeşte. O serveşti caldă.

Sursa https://thekitchenpaper.com

Mai multe