Mâncare cu carne şi legume
La mesele în familie, carnea este foarte apreciată. Cea de vită are o savoare specială, pe care te invităm s-o descoperi prin aceste reţete...
Ingrediente (4 porţii) 500 g carne de vită 1 ceapă 250 g fasole verde 300 g cartofi 1 pahar vin alb 4 căţei usturoi ½ ardei gras roşu piper sare pătrunjel ulei 1 cană apă
Mod de preparare
Speli şi cureţi cartofii, apoi îi tai. Speli carnea, îndepărtezi bucăţile de grăsime şi o tai cuburi. Încingi ulei într-o cratiţă adâncă, căleşti ceapa tocată şi usturoiul tăiat felii. Apoi, adaugi bucăţile de carne şi le rumeneşti.
Între timp, fierbi cartofii cu puţină sare. Torni vinul peste carne în cratiţă şi laşi la înăbuşit. Toci ardeiul bucăţi. Adaugi peste carnea rumenită cartofii, ardeiul, fasolea verde şi o cană de apă fierbinte. Potriveşti de sare şi de piper şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se pătrunde carnea. Ornezi cu pătrunjel.