Mâncare cu carne şi vinete
Ca o adevărată stăpână a legumelor de sezon, vânăta te invită să-i descoperi gustul delicios şi valoarea nutritivă în tot felul de mâncăruri.
Ingrediente
2 vinete potrivite 500 g carne de vită 2 cepe mari 3 linguri pastă de roşii 400 ml supă strecurată de carne 2 roşii bine coapte 2 căţei de usturoi 5 linguri ulei 3 linguri caşcaval ras sare piper
Preparare
Porţionezi carnea, o rumeneşti uşor, pe toate părţile, în 2-3 linguri de ulei bine încins, apoi o scoţi deoparte. În grăsimea rămasă, căleşti ceapa tocată mărunt.
Când se înmoaie puţin, adaugi pasta de roşii diluată cu puţină supă de carne, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă circa 10 minute.
Pasezi sosul de ceapă, adaugi carnea rumenită, restul de supă strecurată şi laşi să fiarbă, sub capac, la foc mic, circa 40 de minute, până când carnea este bine pătrunsă. Dacă scade prea mult, mai adaugi puţină apă.
Între timp, speli vinetele, le tai cuburi (cu tot cu coajă), le sotezi separat în două linguri de ulei bine încins, adaugi usturoiul zdrobit, roşiile curăţate de pieliţe date pe răzătoare şi laşi să fiarbă circa 5-6 minute.
Când carnea este bine pătrunsă, adaugi vinetele, potriveşti din nou gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 5-6 minute.
Pui totul într-un vas termorezistent, presari caşcavalul ras deasupra şi introduci vasul în cuptor pentru circa 10-15 minute până se topeşte caşcavalul şi se combină aromele. O serveşti caldă.