Mâncare de castraveţi muraţi
Murăturile sunt pline de probiotice şi una dintre cele mai întâlnite garnituri, în sezonul rece. Ce-ai zice, însă, să le transformi chiar în felul principal, cum e această tocăniţă?
Ingrediente
700 g pulpă de vită sau porc, după preferinţă
500 g castraveţi muraţi în saramură
2 cepe
2-3 linguri ulei
sare
piper
Speli carnea şi o fierbi în apă cu un praf de sare până ce e aproape gata. Speli castraveţii muraţi, îndepărtezi capetele, îi tai julien şi îi ţii 15 minute în apă rece. Scoţi carnea şi o tai fâşii subţiri.
Tai cepele peştişori şi le sotezi 2-3 minute în ulei, apoi adaugi carnea şi mai fierbi la foc mediu încă 5 minute. Scurgi castraveţii, îi adaugi în cratiţă, condimentezi cu piper şi cu sare, dacă mai e cazul. Torni un polonic din supa în care a fiert carnea, pui capacul şi mai ţii pe aragaz 15-20 de minute.
Serveşti mâncarea de castraveţi muraţi cu piure sau cartofi natur şi o decorezi cu verdeaţă proaspătă.
FOTO Shutterstock