Mâncare de linte

8 martie 2018   Rețete

În post, ca să mai schimbi fasolea, poţi încerca o rudă a ei la fel de hrănitoare, tot bogată în proteină vegetală.

De ce ai nevoie ca să găteşti mâncare de linte:

500 g linte verde 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 2-3 morcovi 1 legătură pătrunjel 3-4 linguri bulion 1 lingură boia dulce sare piper ulei foi de dafin

Cum prepari mâncare de linte:

Speli în mai multe ape lintea şi o laşi 10 minute la înmuiat. Cureţi morcovii şi-i tai rondele. Cureţi, speli şi toci ceapa, apoi o căleşti câteva minute în puţin ulei. Când este gata, adaugi lintea scursă bine, rondelele de morcovi şi apă, cât să le acopere. Pui şi frunze de dafin, după gust şi laşi la fiert 20-25 de minute. Adaugi boia, sare şi piper, după gust, apoi bulionul diluat în puţină apă caldă. Mai laşi 10-15 minute, apoi presari pătrunjelul tocat şi dai de pe foc.

Mai multe