Mâncare de mazăre cu ceapă verde

16 iunie 2015   Rețete

O mâncare uşoară şi foarte gustoasă de vară, excelentă pentru perioada aceasta de post şi nu numai. Vă prezentăm două reţete de mâncare de mazăre cu ceapă verde, foarte rapide, să le degustaţi cum vă place mai mult.

Fiind încă sezonul de mazăre proaspătă, trebuie să profitaţi de acest aliment deosebit de bogat în vitamine, precum vitamina A şi minerale, precum fier, zinc şi potasiu. Mazărea poate combate durerile de rinichi, poate ajuta în vindecarea bolilor de plămâni, fiind indicată însă şi în anemii sau afecţiuni ale oaselor. De asemenea, este cunoscut faptul că mazărea încetineşte apariţia glucozei în sânge, este un bun energizant pentru organism şi ajută la păstrarea sănătăţii.

Ingrediente Mâncare de mazăre cu ceapă verde 1 :

  • 1 kg de mazăre proaspătă
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingură făină
  • 1 bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură mărar
  • Zahăr
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se spală bine, apoi se pune la călit în ulei. Când e gata, se pune şi mazărea, se acoperă totul cu apă şi se lasă la fiert. Când este gata se pune bulionul şi făina dacă este cazul. Se potriveşte apoi de sare, zahăr şi piper şi la final de pune mărarul tocat mărunt. Se serveşte caldă, este absolut delicioasă.

Ingrediente Mâncare de mazăre cu ceapă verde 2:

  • 1 kg sau 2 cutii de mazăre
  • 1 cutie de ciuperci
  • 5 ardei
  • 4-5 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 3 roşii
  • 1 legătură de mărar
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Mazărea şi ciupercile se spală în apă călduţă. Ceapa, usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, iar roşiile şi ardeii se taie felii. Apoi se pun toate într-un vas termorezistent, se amestecă, se adaugă uleiul, sarea, piperul, 2 căni de apă şi se lasă la cuptorul preîncălzit până scade. La final se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte caldă cu pâine prăjită.

Vezi şi Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci.

Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci.

Mai multe