Mâncare de post cu mazăre şi soia

23 martie 2015   Rețete

Soia este singura proteină vegetală completă. Specialiştii nutriţionişti sunt de acord că, în afară de proteina de calitate, soia mai conţine aminoacizi esenţiali, fier, calciu, magneziu, vitaminele E, B1 şi B2. Pe lângă aceste calităţi, preparatele pe bază de soia sunt ideale acum, în perioada Postului Mare al Paştelui. Aşa că, vă invităm la mâncare de mazăre cu soia.

Ingrediente pentru mâncare de post cu mazăre şi soia

500 g mazăre 100 g soia cubuleţe 2 cepe 2 linguri bulion 100 ml vin 3 căţei usturoi 2-3 linguri ulei 1-2 linguri sos soia 1 praf sare piper pătrunjel

Mod de preparare pentru mâncare de post cu mazăre şi soia

Pui soia la înmuiat în apă fierbinte, o laşi 15 minute, o scurgi, apoi o fierbi cu sare şi piper. O laşi la scurs într-o strecurătoare. Toci ceapa julien şi pisezi usturoiul. Torni uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa, usturoiul şi, când ceapa a devenit sticloasă, adaugi mazărea, torni puţină apă, acoperi vasul, laşi să fiarbă, apoi pui granulele de soia. Diluezi bulionul cu vinul şi cu sosul de soia şi torni amestecul în tigaie. Laşi să scadă sosul format, guşti, potriveşti de sare şi piper şi opreşti focul. Serveşti mâncarea de post cu mazăre şi soia cu pătrunjel proaspăt tăiat.

Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc

Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc

Pui cu ciuperci în sos de vin

Pui cu ciuperci în sos de vin

Mai multe