Mâncare de prune afumate cu carne

3 noiembrie 2015   Rețete

„Dacă perele, merele, gutuile intră mai rar în tocăniţele noastre, prunele uscate îşi petrec toată toamna în cămara şi în cratiţa românească, trăind binişor, pe lângă cartofi, varză şi fasole, cu tot feluş de cărnuri şi afumături“, scrie Radu Anton Roman în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, de unde am luat şi această reţetă de mâncare de prune afumate cu carne.

Mâncare de prune afumate cu carne - Ingrediente (4-6 porţii)

1 lingură făină 1 ceapă 1 kg prune uscate afumate 1 kg carne vită, mai grasă 1 lingură zahăr 50 g unt sare piper

Mâncare de prune afumate cu carne - Mod de preparare

Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în untul încins până devine arămie. Toci ceapa mărunt şi o rumeneşti lângă carne. Stingi cu apă şi laşi să fiarbă acoperit timp de o oră.

Scoţi sâmburii din prune şi desfaci făina în puţină apă caldă. Înmoi zahărul într-o tigăiţă şi stingi cu două linguri de apă. Pui lângă carne prunele, făina, zahărul, sare, piper şi laşi pe foc până încep prunele să se umfle. Serveşti caldă.

sursa foto: aflacum.ro

Mai multe