Mâncare libaneză de năut cu vinete

27 mai 2018   Rețete

Fiindcă acum năutul e folosit în multe reţete, iată cum să-l incluzi într-o mâncare cu vinete, în stil libanez.

De ce ai nevoie ca să faci mâncare libaneză de năut cu vinete:

100 g orez cu bobul lung

300 ml apă

1 vânătă

200 g năut, din conservă

100 ml ulei

1 ceapă

5 căţei de usturoi

2 linguri pastă de tomate

1 linguriţă boia de ardei afumată

1 roşie

sare

piper

Cum prepari mâncare libaneză de năut cu vinete:

Fierbi orezul în apă cu sare până când se înmoaie şi apa a fost absorbită, apoi stingi focul. Tai vânăta cubuleţe, apoi o aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. O stropeşti cu 2 linguri de ulei şi o dai la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu. Separat, încingi restul de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa tăiată feliuţe până când se rumeneşte pe margine, apoi adaugi usturoiul, boiaua şi piper, după gust. Laşi să se combine aromele 3 minute, pui năutul, roşia tocată, cubuleţele de vânătă, pasta de tomate şi apă cât să acoperi ingredientele. Laşi să fiarbă până scade sosul, apoi serveşti mâncarea cu garnitură de orez.

Mai multe