Mâncărică de linte
Că eşti la dietă sau ţii post, pregăteşte câteva mâncăruri, pe cât de simple, pe atât de gustoase. Azi avem pentru voi o reţetă de mâncare de linte pe care o poţi combina cu diferite legume.
Ingrediente
2 căni linte 1 ardei gras 2 cepe potrivite 2 morcovi 1 ardei iute 250 ml suc de roşii 2-3 căţei de usturoi ½ linguriţă boia dulce sare piper ulei mărar pătrunjel
Mod de preparare
Speli în mai multe ape lintea şi o laşi la înmuiat 10 minute. O scurgi. Căleşti în ulei ceapa, morcovii, ardeiul gras şi usturoiul, tăiate mărunt. Adaugi lintea şi apă cât să le acopere, şi le laşi să fiarbă 20-25 de minute, amestecând din când în când. Spre sfârşit pui sucul de roşii, ardeiul iute şi boiaua. Sărezi şi piperezi după gust. Mai laşi să fiarbă, până scade suficient. O poţi servi cu mărar sau cu pătrunjel.