Mazăre cu cârnaţi
16 august 2021
Rețete
Rapidă, simplă, săţioasă, gustoasă: o mâncare de suflet, pentru întreaga familie.
Ingrediente
1 kg mazăre congelată
2 linguri ulei de măsline
4 cârnaţi proaspeţi, groşi
2 cepe albe
2 căţei de usturoi
150 ml suc de roşii
sare
piper
Cureţi cepele, le tai julien şi le căleşti în ulei, împreună cu usturoiul zdrobit, 3-4 minute. Adaugi cârnaţii şi îi rumeneşti uşor, apoi pui mazărea congelată, torni o cană de apă, sucul de roşii şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Laşi să fiarbă sub capac, la foc mediu, până se îngroaşă sosul şi mazărea este făcută. Serveşti mâncarea caldă, cu pâine de casă.
FOTO Shutterstock