Medalioane de porc în sos cremos de usturoi

18 ianuarie 2018   Rețete

Prepară o friptură apetisantă din carne de porc, în sos cremos de usturoi, numai bună când ţi-e foame!

Ingrediente Pentru friptură 2 linguri unt 4 cotlete de porc 50 g făină ½ linguriţă usturoi pudră ½ linguriţă ceapă pudră 1 linguriţă mix de condimente sare piper Pentru sos 2 linguri unt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură făină 100 ml vin alb zeama de la ½ lămâie 100 ml supă de pui 130 g smântână 1 linguriţă mix de condimente crenguţe de cimbru, după gust

Într-un bol, amesteci făina, usturoiul şi ceapa pudră, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Treci medalioanele de porc prin această compoziţie, apoi le rumeneşti în untul topit 4-5 minute, pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie. Sotezi usturoiul 1-2 minute. Încorporezi făina şi torni treptat vinul. Amesteci cu zeama de lămâie, supa de pui şi smântâna. Laşi să clocotească uşor 2-3 minute. Potriveşti de gust cu mixul de condimente, sare şi piper. Întorci friptura în tigaie şi o mai ţii pe foc 2-3 minute. Serveşti cu crenguţe de cimbru.

Sursa https://whatsinthepan.com

https://whatsinthepan.com

Mai multe