Medalion de somon cu citrice
Somonul este unul dintre peştii preferaţi în dieta românilor, iar de Revelion tradiţia spune că trebuie să mâncăm peşte. Dacă vrei un preparat inedit, dar rapid, iată cum poţi prepara somonul cu doar câteva ore înainte de masa festivă.
Ingrediente
2 medalioane de somon
1 portocală
2 linguri unt
1 linguriţă pudră de usturoi
zeama de la 1 lime
1 lingură miere
½ linguriţă pudră de chili
sare
piper
pătrunjel verde, pentru decor
Într-un bol, combini mierea cu zeama de lime, pudra de chili şi cea de usturoi, sare şi piper, după gust. Speli bucăţile de peşte, le usuci cu şerveţele şi le ungi cu amestecul de miere. Laşi la frigider 30 de minute. Încingi o tigaie, topeşti untul şi rumeneşti somonul 4-5 minute pe fiecare parte. În aceaşi tigaie, rumeneşti câteva felii de portocală, pe ambele părţi. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu feliile de portocală şi cu pătrunjel proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock