Melcişori cu cireşe

27 iunie 2014   Rețete

Nu ştii ce desrt să mai prepari ca să-ţi mulţumeşti familia? Poţi încerca această reţetă care ste foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Dificultate mică Preparare 120' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

1 kg făină

5 ouă

300 ml lapte

250 g zahăr

150 g unt

20 g drojdie uscată

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru uns

1 gălbenuş

2 linguri lapte

Pentru umplutură

1 kg cireşe

Mod de preparare

Într-un bol pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, 100 g de unt, zahărul vanilat şi drojdia.

Frămânţi un aluat elastic şi-l laşi la dospit. Pe blatul de lucru întinzi aluatul şi-l ungi cu unt.

Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari pe aluat. Rulezi foaia de aluat şi o tai felii de 3 cm. Aşezi melcişorii în tava tapetată, îi laşi să crească 20 de minute şi-i ungi cu

gălbenuşul bătut cu lapte. Laşi la copt 20 de minute.

Mai multe