Mere în budincă de orez FOTO

20 martie 2018   Rețete

Ştii cât de uşor şi de repede se prepară acest desert? Cât ai zice „mere“ şi e gata!

Ingrediente (4 porţii)

200 g orez 4 mere 2 linguri unt 100 g gem de coacăze 4 ouă 50 g zahăr 1 esenţă vanilie 1 praf sare

Mod de preparare

Se spală orezul bine şi se fierbe în apă cu puţină sare. După ce a fiert, se clăteşte sub jet de apă rece şi se scurge.

Se curăţă merele de coajă şi li se scoate miezul. Se ung patru cupe sau castronele mai înalte cu unt, se aşază merele şi se umplu cu gem de coacăze.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă ­orezul cu gălbenuşurile, esenţa de ­vanilie, zahărul şi albuşurile ­bătute spumă.

Se umplu cupele cu amestecul de orez, lăsând vârfurile merelor neacoperite şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.

Mai multe