Mini-burgeri de pui cu chili dulce

21 septembrie 2019   Rețete

Iubeşti burgerii? Atunci te vei îndrăgosti de această variantă de mini-burgeri de pui cu chili dulce. Nu durează mult să o faci şi e potrivită pentru o seară în doi.

Mini-burgeri de pui cu chili dulce

Ingrediente

Pentru carnea de pui:

  • 6 coapse de pui dezosate, fără piele, tăiate la jumătate
  • 125 g făină 
  • 3 ouă, bătute
  • 125 g pesmet 
  • ulei vegetal, pentru prăjit

Salata:

  • 450 g varză, tocată
  • 1 morcov mare, ras
  • 1 lingură sos de chili dulce
  • 3 linguri suc de lime
  • 2 linguri ulei vegetal
  • ½ linguriţă sare

Pentru asamblare:

  • 12 chifle
  • maioneză
  • sos de chili dulce
  • frunze proaspete coriandru

Mod de preparare

Carnea: Presăraţi pui generos cu sare. Puneţi făina într-un castron de mică adâncime. Puneţi ouăle într-un al doilea bol şi puneţi pesmet într-un al treilea bol. Se adaugă 1 linguriţă de sare în fiecare bol şi se amestecă pentru a se combina. Dragaţi fiecare bucată de pui în făină, scuturând excesul. Mutaţi puiul în ou şi apoi înveliţi cu un strat uniform de pesmet.

Într-o tigaie mare, încălziţi ulei vegetal. Puneţi câteva bucăţi de pui în ulei, fără a aglomera tigaia şi gătiţi timp de 3-4 minute, până se rumenesc. Rotiţi şi gătiţi încă 3-4 minute pe a doua parte. Scoateţi puiul din tigaie şi scurgeţi-l pe prosoape de hârtie. Repetaţi cu restul de pui.

Batoane de ovăz cu ciocolată şi caramel

Salata: Combinaţi varza şi morcovii într-un castron mediu. Într-un bol mic, bateţi împreună sosul de chili dulce, sucul de lime, ulei vegetal şi sare pentru a face dressingul. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine.

Asamblare: Tăiaţi chiflele în două. Ungeţi o cantitate mică de maioneză pe partea de jos a fiecărei chifle. Puneţi o bucată de pui. Adăugaţi o linguriţă sau două din sosul de chili dulce (sau iute) pe pui. Adăugaţi un pic de salată şi ornaţi deasupra cu câteva frunze de coriandru. Serviţi imediat. Poftă bună!

Desert cu unt de arahide din 3 ingrediente

Sursa

Mai multe