Minitarte cu caramel
Deserturile cu caramel sunt deosebite şi nimeni nu le poate refuza. Sfatul nostru este să încerci neapărat această reţetă: e o "bombă" de savoare!
Ingrediente
Pentru coji:
125 g făină
25 g făină de migdale
30 g zahăr pudră
75 g unt
1 praf de sare
1 ou
Pentru cremă:
160 g zahăr
80 ml frişcă lichidă
150 g unt
Combini făina cu făina de migdale, zahărul şi sarea. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până capătă o consistenţă nisipoasă. Încorporezi oul şi omogenizezi, apoi îi dai aluatului o formă rotundă. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece cel puţin o oră.
Întinzi o foaie din aluat, de aproximativ 7 mm grosime, din care decupezi cercuri. Pui fiecare bucată în formele de minitarte, inclusiv pe margini şi presezi uşor. Înţepi aluatul cu o furculiţă şi-l dai la cuptor, la 175 ˚C, 10-12 minute, până se rumeneşte uşor. Laşi cojile de minitarte să se răcească înainte să le scoţi din forme.
Pui zahărul într-o cratiţă pe foc, amestecând constant până se topeşte şi devine uşor auriu. Torni frişca încălzită în prealabil şi omogenizezi, apoi dai deoparte de pe foc, adaugi 40 g unt, amesteci şi laşi la răcorit. Mixezi untul rămas până capătă o consistenţă spumoasă, torni caramelul şi omogenizezi. Dai crema la rece 30 de minute, apoi o pui în poş şi umpli minitartele. Decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock