Minitarte cu nuci

14 octombrie 2015   Rețete

Profită de nuci proaspete pentru un delicios desert.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

100 g unt

90 g zahăr

3 gălbenuşuri

puţină sare

coajă de lămâie

zahăr pudră

Pentru cremă

200 g nuci sfărâmate

150 g zahăr

50 g unt

Mod de preparare: Număr porţii: 4 Timp de preparare: 100 min Dificultate: medie

Mod de preparare

Într-un castron mare, amesteci făina cu untul tăiat bucăţele. Adaugi, pe rând, zahărul, sarea, gălbenuşurile şi coaja de lămâie rasă. Laşi aluatul în frigider timp de 1 oră. Pui aluatul în forme mici de tartă şi le dai la cuptor pentru 35 de minute.

Între timp, prepari crema de nuci. Freci zahărul cu untul până devine spumos, adaugi nucile şi le amesteci bine. După ce tartele s-au răcit, le umpli cu crema de nuci şi le decorezi cu miez de nucă rumenit în cuptor. Le serveşti presărate cu zahăr tos pe cremă şi zahăr pudră pe aluat.

Mai multe