Minitarte sărate cu ton şi germeni

7 martie 2022   Rețete

Poţi da savoare unor preparate simple folosind diverse condimente, dar şi seminţe, microplante sau germeni. Acestea nu numai că dau o aromă deosebită, dar sunt şi pline de substanţe nutritive. Prepară aceste minitarte sărate cu pastă de ton şi decorează-le cu germeni!

Germenii diverselor plante (grâu, lucernă, varză roşie, ridiche, schinduf, ceapă etc.) nu numai că au multe beneficii pentru sănătate, dar sunt şi foarte gustoşi. Pot fi folosiţi în numeroase mâncăruri: salate, tartine, bruschete, supe-creme, fripturi, alături de brânzeturi, peşte, ouă şi chiar în unele deserturi.

Ingrediente

20 coji sărate pentru minitarte

200 g ton în suc propriu, din conservă

50 g unt

2 castraveciori muraţi

2 linguri ketchup, după preferinţă

1 lingură zeamă de lămâie

1 ardei iute verde, opţional

1 ou fiert tare

sare

piper

germeni de ridiche, pentru decor, opţional (sau germenii preferaţi)

Tai fin castraveciorii şi îi scurgi. Speli ardeiul iute, îl cureţi de seminţe şi îl toci, tai oul fiert cubuleţe. Scurgi tonul şi îl amesteci cu untul la temperatura camerei, torni zeama de lămâie, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui ketchupul, oul, castreveciorii, ardeiul şi amesteci, apoi umpli coşuleţele cu pasta de ton. Le decorezi cu germeni de ridiche roşie sau cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock

Mai multe