Mozzarella cu chifteluţe

14 mai 2014   Rețete

Bucătăria italiană ne surprinde de fiecare dată. Această excelează în diversitatea gusturilor şi a combinaţiilor dintre ingrediente. Astăzi, vă propunem o reţetă pe care trebuie s-o încercaţi. Are la bază mozzarella, carnea tocată şi pastele risoni care seamănă foarte mult cu orezul.

Ingrediente:

50 g mozzarella 3 crenguţe rozmarin 550 g carne tocată amestec 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură oregano 1 ou, bătut uşor ¾ ceaşcă pesmet 1 ½ linguri ulei măsline 1 ceapă 1 ½ ceşti supă de pui 2 cutii pastă de roşii (410 g fiecare) ¾ cană paste risoni (sunt nişte paste care seamănă cu orezul) sare piper

Pentru servit:

parmezan

frunze de oregano

Mod de preparare:

Tăiaţi mozzarella în opt bucăţi egale. Scoateţi frunzele de la 2 fire de rozmarin şi tocaţi-le. Amestecaţi carnea tocată cu usturoiul, rozmarinul, oul bătut şi pesmetul. Adăugaţi sare şi piper după gust şi amestecaţi.

După ce aţi făcut compoziţia, formaţi chifteluţele de mărimea unei nuci, apoi turtiţi-le între palme şi puneţi în mijlocul chifteluţei turtite o bucată de mozzarella, apoi formaţi din nou chifteaua. Repetaţi acest procedeu la toate chiftelele. În total trebuie să vă iasă 8 chifteluţe. Pregătiţi o tavă, aşezaţi pe ea hârtie de copt şi puneţi chiftelele în tavă. Daţi tava la frigider 30 de minute.

Încălziţi cuptorul la 170 – 190 grade C. Între timp, prăjiţi chiftelele. Când s-au făcut, le scoateţi şi le daţi deoparte.

În aceeaşi tigaie, mai puneţi ulei dacă este necesar, apoi adăugaţi ceapa. Gătiţi ceapa până prinde o culoare aurie, adăugaţi restul de rozmarin, pastele risoni şi cele două cutii de paste de roşii. Puneţi sare şi piper după gust. Când consideraţi că s-a făcut, puneţi chiftele pregătite anterior.

Daţi la cuptor aproximativ 20 – 25 de minute. Serviţi cu parmezan şi oregano.

Sursa: taste.com.au

Mai multe